Over Marie

Dit is mijn leven, gegoten in teksten, verstuurd over koperdraad richting jou in kleine eentjes en nulletjes.

Marie is mijn naam, ik ben geboren in het mooie Belgiรซ. Ik mag me sinds kort een volwassen vrouw noemen. Ik hou van creatief bezig zijn, dat kan met kleurpotloden maar even goed met een fototoestel of computer! Op mijn blog zul je lezen over mijn leven, op makkelijkere en moeilijkere momenten! Maar genoeg gezever…

Lees het nu maar!

22 thoughts on “Over Marie

 1. Hey Marie! Ik heb ook tourette, en ik volg Mode-Creatie. Ik herken praktisch alles in jouw interview in de Maks. Het is niet makkelijk hรฉ, die tourette. Maar eenmaal jijzelf en de mensen rondom je het kent, gaat het beter. Maar het maakt ons uniek, niet? We denken een stapje voor in het creatieve proces. Tot hoors! Thomas

  1. Hallo! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt! ๐Ÿ™‚ Inderdaad is waar wat je zegt, tourette maakt ons uniek! Dankje voor je reactie! En als je wil, kan je me altijd toevoegen op facebook!

   Marie

 2. Dag Marie,

  ik probeer met jou telefonisch in contact te komen ivm een reactie op onze facebook-pagina. Op welk nummer kan ik je bereiken?

  Henk van de redactie van Iedereen Beroemd
  henk punt decorte ad vrt punt be

 3. Hey Marie
  Ik heb je artikel gelezen in de ‘Flair’. Ik ben zelf ook een site aan het maken rond mijn dwanggedachten en handelingen. Ik ben zelf de strijd aangegaan met deze neurose en met succes. Het zou tof zijn dat ik je kon contacteren als de site af is. Tips zijn natuurlijk ook altijd welkom van jouw eigen ervaringen met Tourette en het maken van een blog.
  Groeten
  J.V

  1. Hallo J.V dankjewel voor je berichtje. Tof dat je ook een site maakt! ๐Ÿ™‚ Ben benieuwd, je kan me altijd toevoegen op Facebook “Marie Deryckere”

   Groetjes

 4. Hoi Marie, via het boekje Tics van Annet Heijerman (goed boek overigens) nu ook je blog gevonden. Leuk!
  Keep up the good work!

  Anton Horeweg

  auteur Gedragsproblemen in de klas.
  een praktisch handboek.

 5. Hallo Marie!

  Ik las je bijdrage in รงava (ik wist zelf niet dat we dit boekje in de bus kregen) en wat je beschrijft is zo herkenbaar. Helaas ben/kan ik er zelf helemaal niet zo open in zijn als jij, ook al accepteert mijn nabije omgeving het ondertussen al. Toch wringt het altijd wel een beetje en denk ik vaak: “Wat denken anderen nu niet over mij?”.

  Sterk wat je doet! Keep up the good work!

  1. Hallo,

   Merci voor je reactie, leuk te horen! Ik hoop dat je het in de toekomst toch kan aanvaarden. Er valt een hele last van je schouder!

   Marie!

 6. Marie, jij bent echt een meisje boordevol moed en doorzettingsvermogen, een echte vechter! Ik vind het heel mooi hoe jij de wereld beter wil maken door Tourette en OCD meer op de voorgrond te laten treden! Ik ben fier op je!

  Lies

 7. Hallo Marie,

  Ik heb je libelle artikel gelezen en ga zeker deze blog volgen. Ik heb zelf een zoon met tourette en hoop hem zo wat beter te kunnen begrijpen. Hij zorgt voor enorme chaos en treuzelt erg hard en dat vind ik moeilijk. Maar……… ook hij zit boordevol creatieve ideeen, kan heel passioneel met iets (lees, om de paar maanden iets anders) bezig zijn en heeft een gouden hart. Zelf vind ik het heel erg dat er op school zo weinig begrip voor is. Er worden erg veel nascholingen gegeven over ADHD en autisme, maar ik heb er nog nooit een over tourette gezien (ik sta zelf in het onderwijs en zie daarom ook de nascholingen) en dat vind ik wel spijtig. Ik vind het heel knap wat je doet en ook ik hoop dat je er veel mensen mee kan bereiken.

  1. Hallo,

   Vriendelijk bedankt voor je reactie, altijd leuk te weten, dat er mensen op reageren! ๐Ÿ™‚ Er worden inderdaad, heel weinig nascholingen gegeven over Tourette, terwijl het evenveel voorkomt als ADHD en autisme. Je weet nooit als we winnen met “vrouw met een missie” zullen we met Iktic proberen nascholingen te organiseren voor scholen!

   Als je zoon zin heeft ik contact met andere touretters (of jij zelf) ben je altijd welkom in de Facebookgroep “Toeterende Touretters/Crazy people rock”

   Vriendelijke groetjes en bedankt voor je berichtje.

   Marie

 8. Dag Marie!

  Ik vind je blog echt helemaal de max!
  Ik vind het echt heel knap van jou dat je zo openlijk over jezelf durft te praten!
  Je inspireert me ook heel erg, doordat ik zelf last heb van een aantal psychische problemen…

  Zou het mogelijk zijn om je emailadres te geven? Ik zou graag eens met je mailen!

  Liefs

 9. Hoi Marie,
  Erg straf wat je allemaal doet! Inspirerend ook.
  Ik heb een Tourettertje van 9 jaar in huis. Soms is het even moeilijk (toegegeven), maar steeds boeiend, intens, verrijkend. En we lachen ons elke dag een breuk met zijn fratsen en fantastisch gevoel voor humor!
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *