Postcrossing

Jullie hebben het waarschijnlijk al gezien op twitter of facebook. “Ik heb een kaart ontvangen van …” “Ik stuur een kaart naar ….”

Wat is dit nu juist, ik probeer het hier wat uit te leggen:

 

Even de uitleg van wikipedia erbij nemen:

Postcrossing is een internationaal briefkaart-uitwisselingsproject. Nadat iemand op de website van Postcrossing een account heeft aangemaakt, kan hij als deelnemer een adres aanvragen waarnaartoe hij een ansichtkaart moet sturen. Bij het aanvragen van een adres krijgt hij ook een Postcard ID te zien. Dit is een code bestaande uit twee letters (de landcode, in het geval van bijvoorbeeld Nederland dus NL) en enkele cijfers. Deze code moet hij op de kaart schrijven, zodat de ontvanger de kaart kan registreren. Wanneer een kaart is geregistreerd, krijgt een andere persoon het adres van de verzender, waardoor elke deelnemer één kaart krijgt voor elke kaart die hij verstuurt.

 

Ik ben er sinds kort ook mee gestart, het is heel leuk om te doen! Op deze pagina ga ik updates plaatsen over de kaarten die in verstuur en ontvang.

Zin om ook te starten neem een kijkje op: www.postcrossing.com

 

logo-470x62

 

Mijn eerste twee Postcrossing kaartjes kwamen van Zwitserland en van Amerika (Peoria).

Het is een speciaal gevoel om de eerste kaartjes te krijgen, het gevoel dat het kaartje komt van de andere kant van de wereld en dat iemand moeite heeft gedaan om een kaartje te sturen!

Hier een fotootje van het kaartje uit Zwitserland:

Zwitserland

Dit was het kaartje uit Amerika. Ik vind het persoonlijk een heel mooi kaartje:

13231004_10154232297064319_1540634500_n