Getril te huize Schoolstraat – review van de Senseez

 

Deze blogpost ik afkomstig van mijn zus die het Senseez heeft getest bij haar kinderen.

 

Schoolstraat te Lokeren, drie meisjes (6-4-0) en een trilkussen.

Op zoek naar een nieuw bijtjuweel voor mijn oudste dochter, kwam ik een veelbelovend voorwerp tegen met de zoemende naam ‘Senseez’…

…wist je dat de kussens van Senseez ook kinderen kunnen helpen die moeite hebben om stil te zitten tijdens het eten, het huiswerk maken of het werken in de klas dan wel televisie kijken? Voor hen helpen de trillingen van de kussens om tot rust te komen. En welk kind wil nou niet zo een vrolijk kussen bij zich hebben?

Maar bovenal zijn de Senseez zintuiglijke kussens geweldig voor ‘speciale’ kinderen. Denk hierbij aan kinderen met autisme , ADHD , of een prikkelverwerkingsprobleem. De vibrerende kussens kunnen deze kinderen meer sensorische tastprikkels bieden om zich te activeren en dus de alertheid te verhogen. Hetgeen de concentratie ten goede komt. Maar ook zij die overgevoelig zijn voor prikkels kunnen door het vibrerende effect zich beter kalmeren.’ (http://www.shop.educadora.nl/Senseez/senseez%20touch-octopus)

Hmmm, dat klinkt bekend, niet inslapen (check), niet blijven zitten, toch niet langer dan 10 sec of met meer dan 1 bil (check), huiswerk maken (doen we gewoon even niet wegens onmogelijk), tv kijken (afgeschaft wegens te veel problemen voor of na kijken), prikkelverwerkingsprobleem (check), moeilijk tot rust komen (check), snel afgeleid (check). Onze oudste dochter is hooggevoelig en heeft daar op dit moment veel last van (1ste leerjaar), waardoor we echt wel op zoek zijn naar hulpmiddelen. De jongste is nog te jong om er veel over te zeggen, maar is vooral extreem snel afgeleid en in haar eigen wereldje.

Dat dingetje wou ik wel heel graag eens proberen. Dat hebben we gedaan gedurende 2 weken, zie hier hoe het ons bevallen is:

Eerst heb ik het gebruikt voor het slapengaan (daar koesteren we het meeste hoop). We hebben de zachte octopus, dus de eerste avond was dat een gevecht gegarandeerd. Onze jongste dochter is nog maar net 4, dus het indrukken is voor haar nog wat moeilijk. Ik heb haar er op laten liggen met haar bekken, waardoor het soms trilde. Na een paar nachten werd er uiteindelijk meer mee geknuffeld. Te jong dus…

Onze oudste dochter (6) ging er ook op liggen, want indrukken koste ook haar te veel moeite. Bij haar was na een paar avonden de interesse weg, wat jammer is, omdat het wel leek te werken. Opnieuw proberen waard!

Dan, onze maaltijden: vooral de jongste neemt constant de benen. Iets in het hoofd, iets gezien, daar gaat ze…

Hup, op het kussen en….. jeetje, dagenlang is ze de hele maaltijd (15 min of zo) blijven zitten. Dat hadden we toch al lang niet meer gehad! Na een week kreeg ook haar koppigheid de overhand (neen, ik wil er niet op) en worden er weer estafetteloopjes gedaan tijdens het eten. Maar ook hierbij, even pauze inlassen en later weer uithalen die handel.

Voor het lezen (moet in het eerste leerjaar) hebben we het beperkt geprobeerd, omdat Suzanne het veel lawaai vindt maken. Toch wil ik het later ook hiervoor graag nog uithalen, of voor de jongste dochter houden (wat zal dat geven als die huiswerk moet maken).

Twee weken is nog wat kort om een echt resultaat neer te pennen, maar ik heb het gevoel dat ik er ‘nog niet mee klaar ben’, er zijn nog verschillende momenten waar ik het verder wil uittesten en proberen. Het lijkt me ook dat ze nog wat jong zijn en hun koppigheid het gebruik nog wat in de weg zit.

Maar ik hou het in mijn kast, want op de momenten dat ze het wilden/konden gebruiken, was er zeker resultaat.

En ook: ooit komt er een moment dat ik zelf niet zal slapen voor mijn hoofd het kussen raakt (zoals nu het geval is), en dan haal ik zelf graag het kussen uit te kast 🙂

Je kan het kussen bestellen bij: educadora

Dit filmpje vat alles wel mooi samen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *