Wie durft?

Dag lezers,

Zoals jullie misschien al hebben gezien/gelezen, is het komkommerperiode bij sommige comedians.

De cartoonist Jeroom maakte kerstkaarten voor Humo, op één van de kaartjes stond “Ik wens je een zalige Kut, Kak, Pipi. Deze kaart werd getekend door kinderen met Gilles de la Tourette.” 

In “zijn er nog kroketten” een programma op VTM werd er ook gespot met Tourette  (vanaf 6.40) http://vtm.be/video/volledige-afleveringen/id/257063037954000 (Er werd iemand met Tourette na gedaan en er werd hartelijk om gelachen.) Jonas Van Geel de presentator van het programma is actievoerder van “Rode Neuzen dag” een actie die zich inzet voor jongeren met psychische problemen. De slogan daar is “lachen helpt”. Inderdaad lachen helpt maar uitlachen niet Jonas Van Geel 🙂
Nu heb ik zelf Tourette en ik ben deze mopjes echt wel beu, vooral omdat ze redelijk plat zijn en omdat ze altijd hetzelfde zijn.

Nu daag ik jullie uit om een cartoon/sketch/.. te maken rond Tourette die echt grappig en fijn gevonden is, zonder dat het plat is en dat het mensen uitlacht. Een positieve cartoon rond Tourette. Dat moet toch lukken he? 😀

Komaan! 🙂

 

stand-up-comedian-295x300

 

 

3 thoughts on “Wie durft?

  1. Hoi Marie

    Geweldig idee.
    Ik stuurde ook al een mail naar het European Cartoon Center met de vraag of hun cartoonisten geen respectvolle cartoon willen tekenen over Tourette. We zouden dan die cartoons kunnen uitgeven als kerstkaart, en de originelen veilen voor De Warmste Week of zo. Ik verwees ze ook naar jou blog…
    Proficiat nog met je kerstkaartenactie. Stuur het resultaat maar eens door naar Jeroom, met de vraag of Humo de opbrengst van hun bekritiseerde decembernummer ook zal doorstorten naar Iktic 🙂

    Groetjes, Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *