De auto is nog altijd koning zelfs op autoloze zondag

Vandaag was het centrum van Gent autovrij. Alhoewel er niet zoveel verschil is met andere dagen. Er is een stuk van het centrum die altijd autovrij is en nu waren en nog een aantal straten zoals de keizerkarel straat auto vrij.
Wij stappen langs de keizerkarel straat naar het centrum. Ik dacht dat ik op de straat ging kunnen stappen maar dat kon jammergenoeg niet, het kon wel maar ik denk dat ik dan plat ging zijn en daar heb ik niet zoveel zin in. 🙂 Ik heb er alle begrip voor dat de mensen hun huis nog moeten kunnen bereiken ofzo dus daar ga ik zeker niet over zagen. Al waren een 10 tal autos op 5 minuten wel veel op een autoloze zondag.

 

Een beetje verder wouden we oversteken (op het ZEBRAPAD op de AUTOLOZE zondag). Toen we overstaken was er een auto die maar bleef doorrijden en niet wou stoppen (wij liepen al op het zebrapad). Hij reed half tegen ons, Ward werd boos, hij bleef nog even staan en reed dan door.

Ik zag opeens twee politiemannen op de fiets, ik dacht misschien moeten we dit toch melden. Ik vertelde de politie ons verhaal.

 

“Daar kunnen we niks aan doen, als we het gingen gezien hebben gingen we er misschien iets van kunnen zeggen”.

” Je moet altijd blijven opletten he als voetganger”

 

Dan is mijn vraag, hoe kan ik in godsnaam nog voorzichter zijn dan op de autoloze zondag mooi over te steken op het zebrapad en mooi naar links en rechts kijken?
Goed bezig Gentse Flikken echt waar heel goed bezig. Doe zo verder.

 

Zo merk je maar, zelf op die ene dag in het jaar dat de auto’s even aan de kant moeten, is de auto nog altijd de koning.

 

 

 

2 thoughts on “De auto is nog altijd koning zelfs op autoloze zondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *