Mijlpaal

Iedere avond, zolang ik het me kan herinneren, doe ik het, het is al veel veranderd, toen ik kind was duurde het soms 2 uur, dan heeft het een periode maar 5 minuten geduurd, nog een periode duurde het een uur, nu duurt het ongeveer een kwartier.

Het kan zijn dat ik het één keer niet heb gedaan in de nachtvlucht van New-York naar Brussel. Ik weet nog altijd niet of ik het dan gedaan heb of niet.

Het dwangritueel

 

5912-schakelaar-320

 

Iedere avond heb ik een vast ritueel, ik doe mijn handen achter mijn rug, kom aan mijn neus, zeg wat dingen in mijn hoofd, ik lik zelfs even aan het deken.

Het avondritueel veranderd af en toe soms wordt het langer, soms lukt het me ook het in te korten met behulp van therapie .

Als ik ergens ga slapen kan ik dit meestal wel verbergen of doe ik het vlug vlug.

 

Nu ga ik morgen met stage mee op kasteelklassen, ik blijf daar ook een nachtje slapen. Ik zou in principe kunnen mijn dwangritueel stiekem uit te voeren maar misschien is dit wel de ideale kans om eens geen dwangritueel te doen.

Ik zal echt mijn best doen ik hoop dat dit een mijlpaal is in mijn leven!

Wat denken jullie, zou het mij lukken? Duimen jullie voor me? Het klinkt iets heel eenvoudig en banaals maar voor mij zou het echt een super grote stap zijn.

 

2 thoughts on “Mijlpaal

  1. Mits ik hier thuis ook een “dwanger” heb rondlopen, peins ik dat het heel moeilijk is.
    Moeilijk gaat echter ook en je kan het inderdaad verbloemen, verdoezelen.
    Misschien ben je de avond erna wel een tijdje langer aan’t dwangen (herkenbaar), maar ik duim alvast
    Het is in ieder geval het proberen waard! Wie niet waagt, niet wint, en als je niet wint, tja dan blijf je gewoon jezelf… Al zal het dwangen daar dan zoals jezelf schrijft mss vlugger gaan en “voelt” het niet zo juist aan…
    Ben benieuwd! Op naar morgen Marie, ik ben alvast benieuwd of Meneertje Dwang en Mevr. Ritueel je gaan vergezellen op Kasteelklassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *