Van cider op mijn hoofd tot een gesloten dossier

 

Voor degene die deze blog hebben aangeklikt omdat ze nieuwsgierig waren wat de titel wou zeggen, hier wat verduidelijking.

 

1 jaar en 1 dag geleden goot ik een glas cider over mijn hoofd een vol glas van 33 cl. Waarom? Uit pure wanhoop, een noodkreet, een kreet die zei dat het zo niet meer verder kon, ik moest antwoorden hebben, ik wou beter worden. (ik dacht wel dat het water was en schrok wel wat dat het cider was, dat toont ook wel aan hoe diep ik zat, ik wist niet meer er in mijn glas zat).
Nu een jaar en een dag verder, lees ik mijn blogpostjes van vorige jaar opnieuw, het lijkt zo ver weg deze periode maar ergens ook nog zo dichtbij. Het voelt alsof het eeuwen geleden is en het voelt alsof het gisteren was.

 

De vragen die ik toen had, de onzekerheden zijn grotendeels weg, ik weet wat ik heb, ik weet van waar sommige rare kwaaltjes vandaag komen (DANKUWEL OLIVER SACKS).

Toch zijn er¬†momenten dat ik merk dat ik nog niet helemaal genezen ben, dat zijn momenten dat ik terug geconfronteerd word met mezelf. Momenten van enorme chaos en angst in mijn hoofd, van dwang en deja-vu’s. Deze momenten zijn er gelukkig minder en het belangrijkste is dat als ik deze momenten aanvaard en er niet tegen wil vechten.
Met deze rare hersenkronkels in mijn hoofd probeer ik nu iets te doen, ik teken ze, ik schrijf ze op, ik maak filmpjes ervan, ik vertel ze tegen mijn omgeving. Ik heb een manier gevonden om ze te aanvaarden en om er geen schrik meer van te hebben. Natuurlijk ben ik af en toe angstig door mijn gedachten.

 

Het grote verschil tussen een jaar geleden en nu is dat ik toen een alprozolam nam (een angstremmer) gewoon omdat ik er niet mee kon omgaan, als ik nu last heb van rare hersenkronkels en angsten dan vraag ik aan mijn lief om even te gaan wandelen in het park, dan neem ik een blad papier en teken ik, dan open ik de “notie app” in mijn gsm en schrijf ik mijn gedachten op, dan beluister ik liedjes, dan maak ik een filmpje, dan,..

 

Een jaar geleden was ik echt verlamd van de angst was alles zo chaotisch en kon ik geen structuur brengen in mijn hoofd, nu lukt dat beter, door deze creatieve manieren. Daar ben ik best wel trots op.

 

Ik moest vanmorgen naar de psychiater, de psychiater stelde voor om mijn dossier te sluiten. Als dat geen goed teken is.

 

Van cider op mijn hoofd tot een gesloten dossier.

 

Dit filmpje toont visueel mijn voorbije jaar:

 

De auto is nog altijd koning zelfs op autoloze zondag

Vandaag was het centrum van Gent autovrij. Alhoewel er niet zoveel verschil is met andere dagen. Er is een stuk van het centrum die altijd autovrij is en nu waren en nog een aantal straten zoals de keizerkarel straat auto vrij.
Wij stappen langs de keizerkarel straat naar het centrum. Ik dacht dat ik op de straat ging kunnen stappen maar dat kon jammergenoeg niet, het kon wel maar ik denk dat ik dan plat ging zijn en daar heb ik niet zoveel zin in. ūüôā Ik heb er alle begrip voor dat de mensen hun huis nog moeten kunnen bereiken ofzo dus daar ga ik zeker niet over zagen. Al waren een 10 tal autos op 5 minuten wel veel op een autoloze zondag.

 

Een beetje verder wouden we oversteken (op het ZEBRAPAD op de AUTOLOZE zondag). Toen we overstaken was er een auto die maar bleef doorrijden en niet wou stoppen (wij liepen al op het zebrapad). Hij reed half tegen ons, Ward werd boos, hij bleef nog even staan en reed dan door.

Ik zag opeens twee politiemannen op de fiets, ik dacht misschien moeten we dit toch melden. Ik vertelde de politie ons verhaal.

 

“Daar kunnen we niks aan doen, als we het gingen gezien hebben gingen we er misschien iets van kunnen zeggen”.

” Je moet altijd blijven opletten he als voetganger”

 

Dan is mijn vraag, hoe kan ik in godsnaam nog voorzichter zijn dan op de autoloze zondag mooi over te steken op het zebrapad en mooi naar links en rechts kijken?
Goed bezig Gentse Flikken echt waar heel goed bezig. Doe zo verder.

 

Zo merk je maar, zelf op die ene dag in het jaar dat de auto’s even aan de kant moeten, is de auto nog altijd de koning.

 

 

 

Vriendenboekje

Ik heb hier een vriendenboekje terug gevonden van toen ik 11 of 12 jaar werd. Een vriendenboekje van de toen immers populaire Diddl. Het leek me leuk om dit op de leeftijd van 23 jaar nog eens in te vullen.

 

Ik had als kind ook de gewoonte om mijn vriendenboek een aantal jaar later zelf nog eens in te vullen (het kan ook zijn dat ik dat deed omdat anders mijn vriendenboek niet gevuld raakte :D) Hieronder

Het lijkt me leuk om eerst even de antwoorden te delen van zoveel jaar terug (met zelfde spellingswijze) ūüėČ

 

11/12 jaar: 

Naam: Marie Deryckere

Beter bekend als: Marie

 

Gsm: 049111111 (nummer van mijn papa) (Ik heb geen en ik wil ook geen)

Email: mariederyckere400@hotmail.com

Verjaardag: 5 julie/93

Sterrebeeld: Kreeft

Mijn hobby’s: van alles meest tekenen en spelen

Favoriete van op school: tekenen

Ik ben fan van: filip coulier

Dit moet er vaker zijn: verasingen

De coolste film/coolste serie: THUIS

Mijn lievelingszanger/lievelingsband: Ramon van het groenewoud

Het allerbeste liedje: ca cha cha

Het spannendste spel: Vlaggenspel en kikeboe

Waar is goed in ben: Spelen  Alles

Ik heb een hekel aan: K3 (normaal gezien schreef ik ook Pokemon erbij in vriendenboekjes)

Ik heb een oogje op: Ik zal het niet zeggen (erna staat een naam die goed doorstreept is ;))

Mijn lievelingsdier: konijn

Mijn lievelingseten: Appelmoes worst en patatjes

Het lekkerste snoepje: Rode lange linten

Dat wil ik worden: Ik weet het nog niet

Mijn allergrootste wens: Dat iedereen gelukig is ook ik

 

 

 

 

14 jaar: 

Naam: Marie Deryckere

Beter bekend als: Marietje

Gsm: / 

Wij kennen elkaar door: Ja ik e é

Mijn hobby’s :¬†eenwieleren, jongleren, voor kleine kindjes zorgen

Favoriete vak op school: STV

Ik ben fan van: Sioen, Flip Kowlier

Dit moet er vaker zijn: vakantie

De coolste film/coolste serie: Thuis

Mijn lievelingszanger/lievelingsband: Flip Kowlier

Het allerbeste liedje: In de fik

Het spannendste spel: Kiekeboe

Ik heb een hekel aan: Niemand behalve (iets onleesbaar)

Ik heb een oogje op: ha ha ha ha

Mijn lievelingsdier: konijn

Mijn lievelingseten: frietjes

Het lekkerste snoepje: alles

Dit wil ik worden: Kleuterleidster

Mijn allergrootste wens: iedereen een lang en gelukkig leven

 

 

 

 

 

Nu op de leeftijd van 23 jarig zal ik het nog even online invullen op deze blog.

 

Naam: Marie Deryckere

Bijnaam: Deze heb ik niet

Mijn hobby’s:¬†Filmpjes maken, schrijven, postcrossen, knutselen, tekenen, playmonews maken

Favoriete vak op school: De vakken die actief zijn en waar we geen vier uur moeten stilzitten

Ik ben fan van: Adrian Monk, Daan Stuyven, Pelle Sandstrak, Oliver Sacks en Kabouter Wesley

Dit moet er vaker zijn: Meer lachende mensen op straat

De coolste film/coolste serie: Front of the class/ thuis/ monk/ Brammetje baas/ As good as it gets/..

Mijn lievelingszanger/lievelingsband: Het zesde metaal en Daan

Het allerbeste liedje: Bijna alle Daan liedjes maar vooral Neverland, convertible chaos, Parfait Mensonges, La crise. Het Zesde Metaal : Bouwt ip mie

Het spannendste spel: Weerwolven

Waar ik goed in ben: Creatieve dingen

Ik heb een heken aan: Betweterige mensen

Ik heb een oog(je) op: Ward

Mijn lievelingsdieren: Puck en bubbeltje

Mijn lievelingseten: Frietjes, geitenkaas, zwarte chocolade, frambozen

Mijn lekkerste snoepjes: Druivensuiker lekstokken, ufo’s, zure matten, zwarte chocolade

Dat wil ik later worden: Een niet saaie volwassen.

Mijn allergrootste wens: Vrede

 

 

 

 

 

 

Man valt Turkse vrouwen aan op school

Er zijn vier moslim vrouwen die Turks praatte aan de schoolpoort hier vind je een link naar het verhaal: http://nieuws.vtm.be/binnenland/204996-man-valt-turkse-vrouwen-aan-op-school 

 

Ik zag deze post op de facebook van VTM. Daar las ik deze reacties: 

 

“die moeten nu altyd in de belangstelling staan he maar zy mogen alles zelfs een schooljuf aanvallen schynheilighaarden die hebben in hun land niks te zeggen daarmee komen ze hier maar lastig doen”

 

“Misschien eerst hoofd doek af doen en nederlans praten geraken we een stap verder terug van waar ze gekomen zijn en zo geraken wij er vanaf”

 

“Vooral spijtig dat deze zaken uitgebreid in het nieuws komen… als ze met paar man een Belg in elkaar kloppen of boel afbreken hoor je er minder van…”

 

Ja en die Turkse vrouwen die in Antwerpen die juf aanvielen ??? De juf mocht zich excuseren en nu zal die Belg zich mogen excuseren…….Belgie 2016….”

 

“En die honderden belgische vrouwen die dagelijks worden lastig gevallen krijgen die ook zulk een forum. Media hypocrieten.”

 

“oh arme . nie zo erg zekers !!! vrouwen verkrachten is iets anders e .om maar van de rest te zwijgen en dat zetten ze nie op video . amaai tis een keer iets met hen .en opla ze zijn daar al met een video . schandalig nom ik dat .”

Zijn wij dat echt? Zijn wij echt zo? Ik kan er echt niet meer tegen, wat een haatdragend kakvolk zijn wij! Ik schaam me om Belg te zijn. Waarom praten mensen niet over deze situatie maar over andere situaties.

In plaats van “ja maar ik heb dit meegemaakt met moslims ja maar er waren moslims die een juf valselijk beschuldigen voor kindermisbruik”. Dan kan je even goed zeggen, in een kleuterklas tegen een kindje met bruin haar die geslagen is geweest door een kindje met wit haar. Neen we gaan dat kindje niet straffen want er heeft een ander kindje dan jou, die bruin haar had iemand pijn gedaan. Houd totaal geen steek he?

 

Ben ik te rechtvaardig? Ik denk het niet ik kan gewoon echt niet tegen onrecht!

 

Ik moest dit even kwijt.. 

STOP GEWOON ALLEMAAL MET OORLOG MAKEN STOP ALLEMAAL MET ZO EEN STOMME HAATDRAGENDE OPMERKINGEN TE GEVEN . STOP MET MENSEN TEGEN ELKAAR OP TE ZETTEN. 

 

Extreem rechts lijkt soms heel veel op extremisme en terreur.