Alstublieft kijk naar “Dwangers”!

Vanaf morgen is er een nieuw programma op VIER, het heet “Dwangers” het is gebaseerd op het Nederlands programma “Levenslang met dwang”.

7 dwangers gaan naar Thailand met therapeuten en met Jan Mulders. Ze gaan er hun dwang aanpakken.

Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben dat er in België eindelijk wat meer aandacht is voor dwang. Ik heb op mijn blog al veel proberen uit te leggen hoe mijn dwang en angst werkt maar misschien snappen jullie het net iets beter op basis van het programma. Ik zou zeggen bekijk gerust al de portretten eens. http://www.vier.be/dwangers/deelnemers  (Op de portretten klikken om de video de zijn).

Ik zou zeggen, vrienden/facebookvrienden/twitteraars/lezers/leerkrachten/.

Kijk alstublieft naar “Dwangers” vanaf morgen op Vier en probeer me zo wat beter te begrijpen. Want dwang is geen lachtertje!

Bedankt!

Hoe mijn OCD voelt? Dit heb ik hier proberen uit te beelden:

 

Ongerust

Vandaag was ik alleen thuis (wat lang geleden was). Tot 11.30 geslapen. Om 14 uur in gang geschoten, het was een dag vol met dwang en angst. Weeral ongerust, ik weet wel dat alles goed is met Ward en dat hij aan het werk is maar toch ben ik ongerust als hij even niet van zich laat horen. Het gevoel verlamd me. Tot ik iets hoor van Ward kan ik niks doen. Buiten op de computer spelletjes spelen van Monk. Als ik iets hoor doe ik weer verder met de was.

De laatste tijd is mijn ongerustheid zo erg. Het verlamd me en komt steeds meer en meer voor. Ik kan mijn aandacht er niet bij houden als ik ongerust ben. Ik sms/bericht steeds meer en meer om bevestiging te krijgen. Krijg ik die niet dan sluimert de ongerustheid binnen. Dan dwang ik veel meer kan ik niks meer doen.

Zo gaat het echt niet meer verder. Wat ik eraan kan doen weet ik niet maar er moet een oplossing komen.

Ik ben blij dat ik gestopt met met medicatie ik voel me veel meer mezelf maar soms is jezelf niet zijn ook wel godverdomme gemakkelijk!