De Morgen laat generatie NU aan het woord

De morgen laat generatie NU aan het woord, 10 twintigers die vertellen over hun leven; hun werk, hun generatie…

De twintigers zijn; een student journalist, een ondernemer, schrijver, theatermaker, grafisch ontwerpen/illustrator/actrice/arts, wetenschapper/ leerkracht/ filmmaker/ rechtenstudente en een wielrenner.

Waarom laat De Morgen eens geen kuisvrouw, kinderverzorgster, rolstoelpatiënte, persoon met psychische beperking, toiletdame, winkelierster, een twintigster in armoede… aan het woord? Dit zijn ook twintigers. Twintigers die waarschijnlijk veel meer te vertellen hebben en veel meer levenservaring hebben dan de twintigers uit De Morgen. Twintigers waarvan het leven niet allemaal zo van een leien dakje loopt.

Zijn die 10 mensen echt wel de generatie NU. Had je nu wat meer diversiteit in het soort mensen gestopt die jullie interviewde…

Ik vraag mij echt af, waarom De Morgen altijd de “hippe” mensen in de aandacht brengt, waarom ze niet eens dieper ingaan op sommige dingen en eens de normale mens aan het woord laat.

Groetjes van een niet zo een “hippe” twintiger.

shoppen

Even een vertelsel over vroeger, soms ging ik met mijn mama gaan shoppen naar rijsel, wat ik altijd heel leuk vond en nog altijd vind. Maar tegen de laatste winkels kwam ik altijd “zot”. De prikkels werden me teveel, ik wou winkelen en toch ook vluchten uit de winkel. Ik moest alles zeggen wat ik zag dat mijn opviel of dat ik dacht. Enorm vermoeiend dit. Herkenbaar?