Speciaal statuut

Toen ik starte met de opleiding Jeugd en Gehandicapten zorg in het VSPW werd ik er door een leerkracht op gewezen, dat ik recht had op een speciaal statuut, doordat ik het syndroom van Gilles de la Tourette heb. Ze gaf als voorbeeld “Dan weten we bijvoorbeeld waarom iemand met ADHD zo of zo doet, niet dat we dat daarom gaan goedkeuren” zei ze er snel bij. Wat ongelukkig uitgedrukt vind ik persoonlijk.

Soit ik begin nu al aan mijn tweede semester voor de opleiding Jeugd en Gehandicaptenzorg. Ik ging vorig jaar naar mijn huisarts en liet haar een speciaal statuut opmaken, ze schreef waar mee ik het moeilijk had, waar de school rekening mee kon houden enzovoort. Ook ging ik naar mijn Neurologe om een brief te laten maken waarin stond dat ik heel vaak migraine heb en daardoor wel eens een les kon missen.

Ik ging ermee naar de coordinator van de studierichting, het briefje van de migraine ging ze kijken, of dit geldig was als ziektebriefje, (ondertussen weet ik het nog altijd niet, of het nu geldig is of niet) en het briefje van de huisarts nam ze aan, zonder verder iets te vragen. Toen ik vroeg of ik nog iets moest doen, de leerkrachten op de hoogte brengen, kreeg ik te horen dat zei dit ging doen, maar ik na elk semester en als ik nieuwe leerkrachten had, het hun zelf moest herinneren. Dus dat heb ik dan nu in september maar gedaan.

2 mailtjes kreeg ik terug, één iemand bedankte mij om te melden, de andere ook en vertelde dat als ik door mijn tourette niet in de les kon zijn, ze ging zorgen dat alles kon ingehaald zijn. (Wat deed dat deugd, om eens zo een mailtje terug te krijgen) 🙂

Van de andere heb ik niks gehoord en zal ik ook niks meer horen denk ik.

Ik weet het niet goed zo een speciaal statuut? Heeft dit nu echt enige voordeel? Van de dingen waarop ze moeten letten dat mijn huisarts schreef heb ik nog niet veel gemerkt, of het migraine briefje nu oke is, weet ik nog altijd niet….