Vermijdingsgedrag

Ward is naar het avondonderwijs.

Heel de avond alleen thuis.

Yoghurt staat hier nog altijd voor me van avondmaal.

Zou eigenlijk in de frigo moeten staan.

Blaas begint ook redelijk vol te geraken.

Zou eigenlijk naar toilet moeten.

Ik zeg waarschijnlijk al een uur dat ik ga recht staan.

Maar ontzie het door de dwang.

Al dat aanraken en nog eens en terugkeren en nog eens.

Ik blijf maar zitten op het zelfde plekje.

Vermijdingsgedrag…

 

Wauter vs. Waes Psychische foltering

Flitsende lichten, harde muziek, koude wind. De éne met bescherming (ooglapjes, skipak,..) De andere zonder.

Dit was vorige dinsdag te zien in Wauters vs. Waes. Veel mensen kwamen waarschijnlijk al “zot” door naar de tv te kijken. Ik ook. Maar ik vond deze test, wel de perfecte vergelijking om uit te leggen aan andere mensen hoe het voelt om te leven met Tourette en Ocd. De constante stroom van prikkels, die je niet kan tegenhouden of verwerken. De bescherming ertegen is moeilijk te vinden. Misschien is de bescherming ertegen wel een extra pilletje (zie vorige blogpost). Misschien is een extra pilletje, hetzelfde als een ooglappje en een skipak? Net wat beter kunnen tegen de prikkels?

Dus mensen, willen jullie een idee hebben hoe het is om een stroom prikkels op je af te krijgen, zonder ze te kunnen filteren? Kijk nog eens goed naar de vorige aflevering van Wauters vs Waes. Probeer te blijven kijken naar de lichtflitsen, zet de tv wat harder en zet de verwarming af en doe geen skipak of ooglappen aan. Succes en vertel me hoe het was.

Dan kan je je misschien wat proberen in te leven in een Touretter. 🙂

Meer pillen of niet?

Momenteel gaat het echt niet zo goed meer met mijn dwang. Ik neem nu 100 mg sertraline (een anti-depressiva). Zit nu met een groot dillema, verhoog ik de dosis en maak ik het zo wat leefbaarder? Of blijf ik vechten? Maar is het wel een stukje vermoeiender. Ik weet het echt niet…