TIC FOR A TIC

Wij (jongeren met het syndroom van Gilles De La Tourette) willen heel graag een kamp organiseren voor Touretters.Nu hebben we nog centjes te kort, om ons kamp te kunnen betalen, halen we al onze creativiteit (en oude spullen ;) ) boven.
Beschrijving

Wij (jongeren/ jongvolwassenen met het syndroom van Gilles De La Tourette) willen heel graag een kamp organiseren voor Touretters (en mensen met verwante stoornissen).

Nu hebben we nog centjes te kort, om ons kamp te kunnen betalen, halen we al onze creativiteit (en oude spullen ;) ) boven. We maken kunstenwerkjes en verkopen onze oude spullen! Alle opbrengst gaat integraal naar het Tourette kamp!

Heb je zelf Tourette of geen Tourette, maar wel creativiteit (of wil je ons gewoon steunen)? Heb je gewoon mooie kunstwerkjes liggen die je wilt verkopen, voor de geldinzameling? Deel ze hier of bied op andere kunstwerkjes!

Medicatie enzo

Alleen thuis zijn,  ik heb er altijd al problemen mee gehad. Ik weet niet waarom, maar als ik alleen thuis ben heb ik zoveel meer angst, dwang en tics. Ik weet geen weg met mijn zelf.
Als ik weet dat ik een avond alleen thuis ga zijn, begin ik al opgefokt te geraken, en paniekerig te geraken. Omdat ik volgens mezelf “toch al weet dat het niet goed gaat komen”.

Nu ben ik dus ook alleen thuis, en het gaat redelijk goed. Nochtans een paar uur geleden, was ik er van overtuigd dat het slecht ging gaan. Maar toch, ik vind het nooit leuk zo alleen thuis zijn. Vroeger ging het beter, maar nu ik terug in een wat moeilijkere periode zit (afbouw medicatie vermoed ik?) Gaat het alleen thuis blijven terug minder goed.

Geen idéé, of het trouwens komt door de afbouw van medicatie, soms wil ik helemaal stoppen met mijn medicatie in één keer. Ik heb het gevoel dat het dan beter zal gaan. Sinds ik mijn medicatie aan het afbouwen ben, heb ik zowel nadelen maar ook veel voordelen, ik voel me veel beter in mijn vel. Dit weekend nog had ik mijn medicatie vergeten te nemen en nam ze pas om 15 uur in de namiddag in plaats van s’morgens vroeg. Ik was heel de morgen heel gelukkig, komt dit omdat ik mijn medicatie niet nam? Of was dit puur toeval. Als er me iemand het antwoord kan geven? Graag.

In één keer stoppen met alle medicatie is waarschijnlijk ook niet gezond, ik weet het wel. Maar je voelt je er zo slap en futloos door, dat je het soms overweegt. Maar ik zal me maar aan het afbouwplan van de dokter volgen zeker. 😉