We steken ze in een kooitje

We steken ze in een kooitje,

Dan komt er geen zooitje,

Doen hun mooie kleertjes aan,

En zorgen alvast voor hun studioloopbaan,

Ze moeten perfect zijn,

Ze studeren Latijn,

We zijn zo trots op hun,

En oh wat zijn ze zo mooi dun,

Pas op hun kleren worden vuil,

Het past niet bij hun kleren, die buil,

Sneeuwballen gooien,

Neen we stoppen ze in kooien,

We zorgen dat ze niet te veel bewegen,

We kunnen nog altijd een dokter raadplegen,

Pillen geven kunnen we ook nog doen,

Dan hebben ze wat meer fatsoen,

Alles komt goed,

Als je ze maar goed opvoed,

Kinderen,

Laat ze kinderen blijven, 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Maks maat!

In februari sta ik het het jongeren-maand blad Maks! Maks wordt uitgedeeld aan alle leerlingen van het middelbaar onderwijs. (als hun school het uitdeelt tenminste)

Ik sta er in met mijn verhaal, over Tourette en Ocs en alles er rond. Ik hoop dat het een positief verhaal wordt, en dat ik zo ietsje kan bijdragen aan de maatschappij.

Even een voorbeeldje, toen ik een week geleden in Gent centrum van de trap stapte. Zag ik een jongen van een jaar of 15 alle knopjes van de tram aantikken. En rondjes draaien. Toen ik hem wat later nog eens aan het observeren was draaide hij terug rondjes midden in de straat. Het viel me direct op, toen ik zei tegen mijn vriend heb je het gezien? Wist hij direct waarover ik het had. Na een grote twee jaar met een Tourette dwanger rond te lopen, valt hem dit ook al snel op. 

Maks

 

 

 

 

 

 

Op deze momenten ben ik nog extra blij dat ik in de Maks zal staat. Want die jongen was hoogstwaarschijnlijke een middelbare scholier en de kans zit er in dat hij niet weet waarom hij dit doet en zich ervoor schaamt. Uit ervaring van mijn middelbare schooltijd weet ik dat bijna iedereen de Maks helemaal uitleest. Meestal zelfs in de les (tot frustraties van de leerkrachten). Soit, zo hoop ik dus dat die jongeren, weten dat ze niet gek zijn, (of toch niet gekker dan de gewone mens) en ervoor durven uitkomen, hulp zoeken, vertellen tegen de mensen en zich beter in hun vel voelen!

 

Groeten!