Van de ene uitdaging naar de andere!

Ik probeer zo weinig mogelijk een saai leven te lijden, ik wil altijd een doel hebben in mijn leven.

De ene keer is dat een filmpje maken de andere keer een creatief werk voor school maken. Uitdagingen zijn voor mij erg belangrijk, het drijft me. Ook mijn dwang mindert dan, door de vele verandering.                                                                                                 Daarom wil ook nooit erg lang aan iets bezig zijn. Het moet altijd snel af zijn. Meestal is het resultaat dan ook het mooist, omdat ik gewoon doe waar ik zin in heb, zonder er al teveel over na te denken.

De meeste van mijn bereikte doelen, zet ik op het internet, of toon ik aan mensen. Zou ik al die doelen voor mezelf moeten houden en alleen maar van het resultaat genieten, zou ik dit niet mee zoveel doen denk ik.

Even een raar blogpostje tussendoor dat ik schrijf misschien. Maar wou dat gewoon even schijven, zo helemaal gewoon 😉 Zolang jullie er maar geen last van hebben 😉

Ik heb trouwens nog een vraag voor jullie, regelmatig post ik gedichten op mijn blog, maar ik ben erg onzeker over die gedichten… Zijn die een beetje goed? Als was het maar een klein beetje.

B12

Tudututtt,

Wekker,

Afzetten,

Half uur later,

Opstaan,

Mottig,

Dwang,

Tikken,

1 uur later,

aangekleed,

opgelucht,

naar school,

moe,

van dwang,

en tics,

en dan nog,

die,

verdomde,

b12 tekort,

 

 

Mijn enkel doet lastig en mijn dwang zit in het gips.

Mijn enkel doet lastig en mijn dwang zit in het gips of omgekeerd kan ook.

Sinds gisteren is mijn gips af, ik heb nu een brace gekregen. Dit is wel een stuk beter, mijn voet doet minder pijn, moet veel minder “sukkelen” om van trap te gaan enz…

Allemaal positief toch zou je denken? Dacht ik ook eerst, maar voor mij part had het gips er nog een eindje op mogen blijven. Toen ik het gips (1dag) had, voelde mijn dwang zich veel gehandicapter dan mezelf. En dat vond ik goed, het was een goeie oefening. Want door dat mijn enkel in het gips zat kon ik niet meer “trappelen” en dat was toch een paar minuten minder dwang. Mijn andere dwang duurde dan misschien wel iets langer maar toch, het was eens een afwisseling.

Wat ik ook merkte is dat de mensen rondom me opeens zo bezorgd waren. Want een gebroken been zie je natuurlijk en dwang niet. Ergens wel normaal. Maar wel jammer. Ik heb vroeger veel gezegd ik zou beter een gebroken been hebben dan zien de mensen tenminste dat het niet goed gaat met mij. Nu was het dus zo (gebroken, verzwikt) en merkte ik dat het echt wel zo was.

Soms zou ik beter een gips rond mijn hoofd lopen. Vind ik wel nog een goed idéé. Misschien moeten de mensen echt iets visueel zien, denken jullie ook niet?

Morgen…

Morgen,

Dan is het er,

De dag school,

Na twee mooie weken,

Ik vraag er nog twee bij,

weken hé,

geen dagen,

neen ik ben niet zot,

of toch een beetje.

Ik zie het echt niet zitten, terug al die stress. Nog meer stress in mijn hoofd. Heb nu al deze avond/dag 100 keer meer dwang als in vakantie, dat belooft. Nog 2 weken wachten tot therapie, afspraak was al 3 keer fout… Pffft een diepe diepe zucht.


’t Hof Van Commerce

Thof van commerce, kpeis da bikan iedereen ze kent. Gisternovond en ze upgetredn in de Vooruit in Gent. En ik als rasechte west-vloaming eb gaan kikn. Undr nieuwen cd vond ke stif goed. En werkte zelfs e bitje therapeutisch. Tklinkt misgien roar ma tis wel ezo. Zeker under liedje “Boas” et geholpen, aje goed lustert na de teksten komt et er up nere, daje je nie moe loaten doen. En dat doe kik nog te vele. Ma deur dat liedje laat ke me minder doen, upt tsjole zi ke zelfzekerder ma da liedje ku ke ook gebruikn voor mn dwang… IK ZIN DE BOAS ovr mn oofd. Mn dwang ga nie zeggn wuk da kik moetn doen en wuk nie godverdomme! Ah en undr t-shirt is toepasselijk, tis een t-shirt met hersens up, en ik met ol mn zotte dingn!

Ieronder vind je tliedje!

 

Dus merci Flip, Buyse en Dj 4T4

Ik zin west-vloaming van de wiege tot de kiste….

Antwoorden op vragen van Twitter over Tourette.

Op twitter vroeg ik een aantal dagen geleden, of er mensen hadden die nog vragen hadden over mijn Tourette, ocd enz… Ik kreeg hier een paar interessante vragen over. Hieronder geef ik antwoord! 

Ik heb al geregeld het woord/begrip “dwang” zien passeren, maar ik weet niet goed wat ik me daarbij moet voorstellen.

Dwang is een korter woord voor obsessive compulsieve disorder (OCD) of obsessieve compulsieve stoornis (OCS) Dit wil zeggen, bepaalde dingen moeten doen, denken van jezelf (hersenen) De drang voelen om bv. de kast aan te raken, of te tellen tot 8. Als je dit niet doet, dan krijg je een gevoel van angst, onrustigheid. Waardoor je de dwanghandeling toch uitvoert. Soms kan je ook het gevoel hebben als je iets niet denkt/doet dat je dan een ongeval veroorzaakt, schuldig bent aan ernstige rampen enz.

Kan Tourette andere mensen in gevaar brengen?

Op zich niet, behalve als je misschien heel erge tics hebt, en je toevallig stoot tegen iemand. Maar dan komt het nog sneller voor dat ze zich zelf toevallig zullen pijn doen dan iemand anders. Anders zijn Touretters even gevaarlijk als andere mensen 😉

Kan je dwang onderdrukken gedurende een tijdje en heeft dat gevolgen, bv erger worden?

Dit is zeker mogelijk. Mijn dwang onderdrukte ik vroeger erg veel, maar niet echt met het idéé ik “onderdruk” mijn dwang nu. Ik had geen dwang, door dat er “sociale controle” was bv op school, op bezoek bij iemand. Maar inderdaad dat had wel gevolgen, toen ik dan terug “alleen’ was had ik erg veel dwang. Ik denk dat dit was doordat mijn dwang zich wat had opgehoopt. En toen mijn dwang vrij spel heeft, komt hij helemaal los. Maar ik kan de dwang du wel onderdrukken, vooral de dwanghandelingen (omdat de andere mensen dit zien) maar dwanggedachten is moeilijker om te onderdrukken bij mij. De mensen zien niet wat ik denk, dus is het makkelijker om dit te doen.

 

Ik <3 van mijn Tourette!

Even een heel ander blogpostje, een blogpostje over de positieve dingen van Tourette. En dat zijn er veel, erg veel. Ik zou echt niet zonder mijn Tourette kunnen, zonder de gekke kronkels. Zonder mijn Tourette zou ik een heel andere, heel erg saaie Marie zijn denk ik.

Ten eerste zou ik waarschijnlijk al geen blog hebben, geen filmpjes maken. Ik denk dat ik ook niet zo creatief en soms fijn humoristisch uit de hoek zou komen. Ik wil ook geen kuddebeest zijn, ik wil anders zijn dan de andere.

Dus leve mijn Tourette! Ook al doet hij soms wat lastig. Hij is ook een erg goede vriend van me. Soms maken we wat ruzie, maar dat hoort erbij 🙂