Vlaamse Knettergekken!

Regi en Evy Gruyaert vertelden in een interview dat ze soms wel eens denken dat ze Tourette hebben. Wat ze er net mee bedoelen weet ik niet echt. Weten ze echt wat Tourette inhoud? Of zeggen ze het gewoon ze houden van vettige parlé zoals Evy hieronder vertelde in een interview.

Schunnige humor! Ik hoorde ergens dat jij een soort ‘Gilles de la Tourette’ hebt…

Dat klopt. (schatert). Ik hou wel van vettige parlé. Sommige mensen schrikken daarvan, omdat ze dat niet aan me linken. Marcel Vanthilt (co-presentator van ‘De Thuisploeg’) wist niet waar ‘ie het had, toen hij me voor het eerst bezig hoorde. Zijn beeld van het brave meisje uit het West-Vlaamse Meulebeke was meteen bijgestuurd.

 

Axl Pelemans verteld soms over zijn “neurotische trekjes”. Hij heeft last van OCD, daar spreekt hij over in sommige interviews. En dan heb je nog Viv van Dingen, die last heeft van ”den draad”. Haar brein denkt dat er een navelstreng aan haar vast zit. Ik heb am met Viv gesproken over haar OCD. En ik moet zeggen, Viv is een heel erg vriendelijk dame, die zonder zeuren heeft geantwoord op mijn vragen!

Klik hier voor het artikel van Viv in De Standaard.

Piet De Praitere de Kortrijkse stand-upcomedian speelt een typetje: ”Dikke Gilbert De La Tourette’.’ Piet en de Vlaamse vereniging
voor Tourette hebben nog ”woorden” gehad. Ik vond nochtans het typetje van Piet De Praitere wel grappig (ook al heb ik zelf Tourette en wordt het schelden wat in de kijker gezet). “Ik heb zelf een mix tussen autisme, ADHD en tourette” las ik eens in een mail van hem aan mij.

Klik hier voor de meer over over het incident tussen Piet en de vereniging.

En als  laatste: zangeres Mira heeft een liedje genaamd “checken, checken, checken”. Het titel van het liedje verteld eigenlijk al heel veel over het liedje zelf. Alles MOETEN controleren! De song tekst is voor veel OCD’ers erg herkenbaar denk ik.

is de gaskraan dicht, is de deur op slot
zit de tuinkabouter in zijn kot

tien tikken op de muur, vijf stampen in de goot
zit er niemand onder ’t bed, is de klopgeest dood

checken, checken, checken, effe checken
checken, checken, checken, effe checken

beesten in de lucht, beesten in bed
schoenen uit, het is hier juist ontsmet

mijn hart klopt, is dat al ooit gebeurd
kwestie van seconden en mijn borstkas scheurt

checken, checken, checken, effe checken
checken, checken, checken, effe checken

is er een complot tegen mij gesmeed
is mijn leven een serie op TV
zijn mijn vrienden nep, zijn de huizen van karton
zijn de sterren maar lichtjes op een zwart plafond

die hond op straat, wat steekt hij uit
straks staat hij hier en kleedt mij uit

straks pakt hij mij alles af
is de deur op slot, heb ik kogelvrij glas

checken, checken, checken, effe checken
checken, checken, checken, effe checken
checken, checken, checken, effe checken
checken, checken, checken, effe checken

lig ik in mijn graf, ligt er zand op mij
lig ik in mijn kist, ben ik eindelijk vrij

wenen de mensen, wenen ze hard
of lachen ze, dansen ze op mijn graf

checken, checken, checken, effe checken
checken, checken, checken, effe checken

 

 

Een half jaartje rusten.

Begin september ben ik gestart in een school in Gent, om het zevende jaar Kinderzorg te volgen. Ik zag er erg naar uit. De lessen waren tof, de klas waar ik in zat was super, de leerkrachten hadden begrip voor me. Kortom, alles voor een goeie nieuwe start.

Maar jammer genoeg kon het niet blijven duren, mijn klierkoorts is terug aan het verergeren. Ik ben wat aan het hervallen. Waarschijnlijk door dat ik na de inhaalstage niet meer heb kunnen rusten. Ik heb de verstandigste beslissing genomen, denk ik, om een half jaartje met school te stoppen (zodat ik op niks meer moet denken, en mijn verstand op nul kan zetten) En dan begin ik terug in februari. Zodat ik hopelijk met veel energie kan beginnen aan een nieuw jaar!