Stubru het nieuwe broertje van MNM en Q-music?

Dit wordt eigenlijk mijn eerste blogpostje die niet over mijn Tourette en Ocd gaat….

Maar meerdere keren op een dag zit ik te vloeken op Studio Brussel (Misschien toch onrechtreeks met Tourette maken, want ja ik vloek ook wel soms eens, en voor sommige mensen staat Tourette gelijk aan vloeken ;))

Maar soms denk ik Stubru,, waar zijn jullie in GODSNAAM mee bezig! Studio Brussel is niet meer de Alternatieve Rockzender die hij vroeger was! Ik luister nog maar 3 à 4 jaar naar Stubru, dus “vroeger” is niet zo lang geleden! Sommige mensen gebruiken als argument ”Ja maar Stubru moet ook mee met zijn tijd, en de ze spelen de liedjes van nu” Voor alle duidelijkheid, ik heb er totaal geen probleem mee dat Stubru nieuwe liedje speelt. Maar er is toch veel beter en alternatieve muziek die ook ”nieuw” zijn!

Ik ga niet zeggen, dat ik mijn radio direct ga uit zetten  als Stubru eens Lady Gaga speelt! Maar als ze 10 Slechte dance hits spelen en 1 goed nummer, gaat het toch wat te ver voor me! Toen ze vorige week Milk Inc speelde, hadden ze helemaal afgedaan! MILK INC op Stubru waar gaan we naartoe mensen?

Wat Studio Brussel de laatste tijd ook meer en meer doet, is de ”populaire liedjes” en eigenlijk alle liedjes, zelfs de goeie liedjes…30  x op een dag spelen. Zodat je ze beu gehoord bent en ze niet meer mooi vindt?

Dus zet ik nu meer en meer een cd of lp op.. Of laat ik het gewoon staan op Radio 1!

Maar toch zou ik graag weten wat de bedoeling is van Stubru? Zijn ze gewoon zo dom, of zit er meer achter?

 

 

Deze meiden leven met een dwangstoornis!


Deze meiden leven met een dwangstoornis, is de titel van het artikel dat in ”Girlz” een Nederlands meidenblad staat!

Er staan drie interviews in over Nederlandse meiden die ocd hebben. Het eerste interview is met Anouk, een meisje die ik ken via het ocdvriendenkring.org forum! We kennen elkaar al heel lang! En hebben elkaar veel gesteund als we een moeilijke periode hadden! Ik heb veel aan haar te danken! Vorig jaar toen we naar Nederland op reis gingen hebben we elkaar in het echt ontmoet 🙂

Toen ze me van ”Girlz” contacteerde voor een interview, had ik wel zin om dit te doen. Maar ik had er een jaar geleden nog maar ingestaan, ook over mijn dwang! Dus stelde ik voor dat ze Anouk konden interviewen! Het is een heel mooi en eerlijk interview!

Ik zet hieronder een foto van het interview, maar weet niet of dit duidelijk genoeg zal zijn! Anders de ”Girlz” is nog altijd de koop! De andere 2 interviews van de andere meiden, zijn ook erg leerrijk en boeiend!

 

Ik zou zeggen veel leesplezier! En laat me weten wat je er van vond!

 

Meneertje Dwang #Deel 2

Als ik slaap dan houd Meneertje Dwang zich op de achtergrond. Ik vermoed dat hij dan ook slaapt, want het is voor hem ook soms vermoeiend om een hele dag bevelen te moeten geven.

Soms klopt er iemand aan bij het kamertje van Meneertje Dwang. Die brengt Meneertje Dwang dan een soort snoepje, Meneertje Dwang is altijd erg blij als hij bezoek krijgt dan voelt hij zich even niet zo eenzaam. Meneertje dwang peuzelt het snoepjes-achtig ding dan binnen.

Na hij het snoepje heeft opgegeten voelt Meneertje Dwang zich wat rustiger en heeft hij minder bevelen aan me.

Heel soms vergeet hij het snoepje op te eten, of vergeten ze het hem te bezorgen… Dan heeft Meneertje Dwang het extra moeilijk om zich rustig te houden en beveelt hij me ook veel meer.

 

 

Gekke gedachten, die ik moet herhalen!

Soms (eigenlijk heel veel) heb ik gekke gedachten! Maar 1 dwanggedachte, vind ik erg moeilijk om uit te leggen, maar voor jullie zal ik er toch mijn uiterste best voor doen! 🙂

Ik zal het gewoon vertellen met een voorbeeld erbij. Het was voor kerstdag, dat ik zei tegen mijn lief “gaan we een adventskalender kopen” en men lief zei al lachend ”neen kheb daar slechte herinneringen aan” (Dat zinnetje is altijd in mijn hoofd blijven spoken, geen idéé hoe het komt). Een eindje later keek ik naar ”De school van Lukaku” Zei iemand van het Londense voetbalveld (kan zijn dat ik mis ben) “Jullie zijn van België zeker?” En zo zijn die twee onnozele zinnetjes in mijn hoofd blijven plakken. Als ik nu een déjà-vû heb, of me angstig voel zeg ik altijd in mijn hoofd “Kheb daar slechte herinneringen aan, jullie zijn van België zeker? ”

Dat was een eerste voorbeeld, maar het kan nog gekker en onnozeler! 😀 Hou jullie klaar 🙂

Toen ik stage deed in een rusthuis, was er een verzorgster die altijd rondliep met een opgerolde broek, op zich helemaal niks mis mee (het was daar super warm enzo). Maar dat beeld bleef me in mijn hoofd zitten. Er was ook een bejaarde, die toen ik hem zag helemaal niet kon lopen, en toen ik daar weg ging van stage, zag ik hem stapje voor stapje bewegen…

Die twee beelden (opgerolde broek en zorg vrager die liep) bleven in mijn hoofd… Toen ik terug een déjà-vû had, onrustig of angstig was, moest ik die gedachten niet in mezelf zeggen maar moest ik ze voor me zien! Ik moet dan die opgerolde broek, precies in detail, voor me zien net zoals de Meneer die liep! Maar die gedachten moet ik echt helemaal perfect (volgens mijn hoofd) in gedachten hebben! Dat kan wel een paar minuten duren, daarom dat ik die gedachte ook het lastigste vindt…

Dat waren nu maar twee voorbeeldjes, maar ik heb dit ook met alledaagse dingen bijvoorbeeld. Wanneer ik iets zie dat me opvalt op straat (daarom niet iets wat anderen ook zou opvallen) dan moet ik die gedachte een paar keer helemaal hetzelfde voorstellen!

 

Pfft ingewikkeld hé! Hopelijk snappen jullie het nu wat! Maar niet bang zijn als je het niet snapt! Ik snap het zelf ook nog niet helemaal! 🙂