Wie durft?

Dag lezers,

Zoals jullie misschien al hebben gezien/gelezen, is het komkommerperiode bij sommige comedians.

De cartoonist Jeroom maakte kerstkaarten voor Humo, op één van de kaartjes stond “Ik wens je een zalige Kut, Kak, Pipi. Deze kaart werd getekend door kinderen met Gilles de la Tourette.” 

In “zijn er nog kroketten” een programma op VTM werd er ook gespot met Tourette  (vanaf 6.40) http://vtm.be/video/volledige-afleveringen/id/257063037954000 (Er werd iemand met Tourette na gedaan en er werd hartelijk om gelachen.) Jonas Van Geel de presentator van het programma is actievoerder van “Rode Neuzen dag” een actie die zich inzet voor jongeren met psychische problemen. De slogan daar is “lachen helpt”. Inderdaad lachen helpt maar uitlachen niet Jonas Van Geel 🙂
Nu heb ik zelf Tourette en ik ben deze mopjes echt wel beu, vooral omdat ze redelijk plat zijn en omdat ze altijd hetzelfde zijn.

Nu daag ik jullie uit om een cartoon/sketch/.. te maken rond Tourette die echt grappig en fijn gevonden is, zonder dat het plat is en dat het mensen uitlacht. Een positieve cartoon rond Tourette. Dat moet toch lukken he? 😀

Komaan! 🙂

 

stand-up-comedian-295x300

 

 

GELOOF EENS IN U KINDEREN MAN

In Koppen ging het over het M-Decreet en inclusie in het onderwijs. Men ging een kijkje gaan nemen in het secundair buitengewoon onderwijs in Kortrijk. Hieronder kan je de reportage bekijken:

http://www.een.be/programmas/koppen/buitengewoon-wordt-gewoonsafe_image

 

 

 

Wat ik van deze reportage vind? Ik was er echt niet goed van, heeft een heel slecht gevoel, een slechte kijk op het buitengewoon onderwijs. Het ging vooral over de leerlingenbegeleider zelf en de kinderen werden helemaal niet gehoord. Het eerste idee dat ik had na de reportage was “GELOOF TOCH EENS IN U KINDEREN MAN”.

Zie het positieve, van de leerlingen, kijk er niet zo op neer.

Laat het kind uitspreken, als het iets wil vertellen, zeg niet direct “neen neen neen neen”. LUISTER ernaar. Laat het tenminste eerst uitspreken. Want niet gehoord worden, het gevoel hebben, dat het toch geen zin heeft dat je iets zegt, dat er niet naar je geluisterd wordt. Is één van de frustrerendste gevoelens, waar je kwaad en moedeloos van wordt.

Doe aub niet zo uit de hoogte tegenover de leerlingen.

En deel wat discreter de pillen uit? Dit is toch maar een kleintje niet?